10/05/2010

Konsten att åka buss

Ja, hur svart kan det vara att aka buss egentligen?  
Svart ar det val egentligen inte, det ar bara lite annorlunda mot att aka buss hemma.
Iborjan tyckte jag att det kandes valdigt rorligt men sa fort man kanner till tekniken sa ar det inga problem. 
Alla bussar ags av olika bolag vilket innebar att alla konkurerar om passagerarna. Eftersom ingen vill ga miste om en potentiell resenar kor busschaufforerna som galningar. 

Tekniken busschaufforerna verkar anvanda i sin korning ar av det mer aggressiva slaget dar det antingen ar full gas eller sa star de pa bromsen. Med andra ord sa galler det att halla i sig nar man aker buss.
Busstidtabell existerar inte vad jag vet utan det kommer bussar i princip hela tiden. 
Det finns ett fatal busshallplatser men huvudregeln for att fa en buss att stanna ar att vinka till den. Om ni ar nagra stycken som skall med samma buss eller om nagon passagerar skall ga av dar du skall pa kan du ha tur och bussen stannar. Annars ar tekniken att hoppa pa i farten, for som sagt, chaufforen vill ju ga miste om nagon potentiell resenar langre fram.



For att komma av bussen ropar man "gracias". For hoppningsvis finns det da nagra som vill stiga pa dar du skall av och da stannar bussen eventuellt, annars saktar den bara in och sa hoppar man av i farten.
De flesta bussar kor pa nagon form av hemmablandat bransle vilket innebar att sa fort de gasar sa spyr de bokstavligt ut ett svart avgasmoln. 
Detta bidrar tyvarr till att det alltid luktar avgaser overallt. For er som tycker att New York tacks utav avgaser sa ar det ingenting mot detta. Ibland ar det till och med svart att se ner mot stan pa grund av alla avgaser som ligger som ett tacke over staden.     
 

2 kommentarer:

  1. haha! låter som ett riktigt äventyr det där med att åka buss! skönt att höra att du mår bra. ser fram emot att höra hur det går med spanskan och jobbet :-)
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Har du Skype? Vi kanske kan ta en snackis snart? Kram pa dig!!

    SvaraRadera