11/06/2010

Stranden och Montañita

Helgen som varit spenderades vid stranden och Montañita. Vi var ett forvantansfullt gang som lamnade Quito sent fredag kvall. Planerna var manga: sola, bada, surfa, snorkla och dricka paraplydrinkar. Nar vi val anlander till Montañita ca 13 timmar senare finns det inte en tillstymmels till sol. Det ar visserligen varmt men nagon sol gar det inte att se sa langt ogat nar.
Vi letade upp ett hostel som verkade bra, eftersom det ar langhelg sa kostar rummen ca dubbelt sa mycket som vanligt. Vi tanker att vad spelar det for roll vi ska sola, bada och njuta i 
fem dagar.


Detta ar det hostel vi bodde pa.

Har ar mitt och Wiebkes rum  

Stranden i Montañita var helt fantastisk och det var sa synd att vi inte fick nagon sol. Hade garna tagit nagra surflektioner....





Efter att ha spenderat lordag, sondag och nastan hela mandagen i Montañita och inte fatt en enda gnutta sol fick jag nog. De flesta andra stannade kvar for att fortsatta festa de sista dagarna men jag kande att jag var klar med Montañita och ville se lite annat av kusten. 
Jag behovde dock inte aka sakskilt langt. 5 minuter med taxi och jag var framme i en liten stad/by lika stor som Montañita men helt lung. Alone som staden heter levde verkligen upp till sitt namn. Inget folkmyller, inga discotek som duknade ut samma musik om och om igen utan bara helt lungt. Ett perfekt stalle for aterhamtning. 

Dagen efter bar det av vidare mot Puerto Lopez. Dagen innan hade jag traffat en amerikanska, Lindsey, pa stranden och vi bestammde oss for att aka vidare. Hon hade dock sitt hostel kvar i Montañita men vi mottes upp pa bussen och akte mot Puerto Lopez.
Val framme i Puerto Lopez tog vi en nagot suspekt taxi vidare for att aka till Monchlilla. Monchalilla ar Ecuadors enda nationalpark langs med kusten. 

Har hittade vi en helt fantastisk strand men klippor, koraller och mangder av krabbor.Det var definitivt vart resan dit. I delar av nationalparken finns det aven mojlighet att under perioden maj - oktober se valar som parar sig. Tyvarr fick vi inte den mojligheten.
Val tillbaka i Puerto Lopez utforskade vi lite av staden och stranden som aven har ar helt fantastisk.
Efter ett par timmar i Puerto Lopes var det dags att aka tillbka mot Quito.
Mer bilder kommer....

3 kommentarer:

  1. Låter fatastiskt härligt! Synd bara att solen inte ville skina på dig. Det är så roligt att läsa dina inlägg och se alla vackra bilder.
    Må bäst!!

    SvaraRadera
  2. Josefin Lundström18 november 2010 kl. 20:04

    hej, vi är tre tjejer som ska åka till ecuador nu i december. hade velat hinna med en tur till moñtanita, men har haft lite svårt att hitta smidiga förbindelser med quito. vi vill nämligen ta oss därifrån till moñtanita; och slippa åka via guayaquil. hur gjorde du/ni?

    SvaraRadera
  3. Ja, jag forstar att ni vill hinna forbi, stranden ar verkligen helt fantastisk. Vi akte via Guayaquil dit men hem akte vi via Puerto Lopez. Sa vill ni slippa Guayaquil ta vagen via Puerto Lopez istallet. Jag vet tyvarr inte om det finns nagra fler forbindelser. Lycka till!

    SvaraRadera