8/17/2011

2011-03-31 Kerla Backwaters........

Jag hade hört så mycket om Kerla Backwaters och båtturerna som man kan åka på de snirkliga floderna i södra Indien. Det är ett nätverk av sjöar, floder och laguner som tillsammans bildar 900 km vattenvägar i området. Här finns helt ett unikt ekosystem av både växter och djur då sötvatten från floderna möter saltvattnet från Arabiska havet. 
Under vår dagstur fick vi beskåda hur det fiskades musslor förhand eller faktiskt snarare med fötterna. Det var en annorlunda syn minst sagt.... 
Vi fick också uppleva några av de byar som ligger längs med de snirkliga vattenvägarna där det bland annat producerades snören och rep från skalet på kokosnöten, vi fick besöka en fabrik där det tillverkades krita och en kryddgård där vi fick en lektion om medicinörter. 
Till lunch åt vi en traditionell indisk måltid som man kan säga består av fler så rätter på ett stort fat. Till detta har man ris och chapata, man äter med händerna och med hjälp av brödet.
Till efterätt fick vi en söt risblandning som påminde om risgrynsgröt men den var inte lika krämig och tjock utan mer lätt rinnande. Allt var väldigt gott.
 Fiskare som letar efter sötvattenmusslor

Dessa kvinnor tillverkade rep och snören från skalet på kokosnöten.


Det här är vår båtförare och guide som tog oss runt på delar av det gigantiska nätverket av floder.
Några av barnen som badade längs med en av floderna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar